Nyhetsarkiv

 • Duejakt

  Årets duejakt med overnatting i Kausvol gardsbarnehage er gjennomført. Det er skolestarterene som er med på denne begivenheten.

 • Duejakt

  I dag har den årlige duejakta blitt gjennomført her hos oss. Det er skolestarterene i barnehagen som er med på denne begivenheten.

 • Sylteagurker

  Vinteren 2022/2023 satte vi til livs mengder med sylteagurker. Vi spiste det på skivene med mange ulike typer pålegg under, til julematen og de varme måltidene. Så var det noen som begynte å undre seg over hvordan sylteagurker blir laget..

 • Ledige plasser fra 1. august

  Vi har noen ledige plasser fra 1. august.
  Ta kontakt for mer informasjon: Live: tlfnr 45908420/live@kausvol.no
  eller Ragnhild: tlfnr 99253640/ragnhild@kausvol.no.

  Våre satsningsområder er natur og utelek, kontakt med dyra i fjøset, og jobbing i kjøkkenhagen vår.
  Vi deltar i prosjektet Inkluderende barnehagemiljø sammen med kommunen. Vi har egen kokk som baker brød og lager varm lunsj til oss to ganger i uka.

 • Super vinterdag i barnehagen

  Sol, bål, aking, snø, ski, grilling og varm saft - blide barn og fornøyde voksne:).
  Kan man bedre ha det?

  Slike dager vil vi gjerne ha flere av! Mørketiden er lagt bak oss, nå ser vi framover mot mer lys og fine dager!

 • Velkommen til nytt barnehageår

  Vi er godt i gang med barnehageåret 22-23!
  Mange gode barnehagebarn har vokst masse i sommer, og vi blir også kjent med helt nye barnehagebarn og foreldre.

 • Søknadsfrist og åpen dag

  Vi har ledige plasser i barnehagen, for oppstart fra 1. august. Vi tar gjerne i mot besøk, så ta kontakt med Live på epost: live@kausvol.no eller telefon 45908420 eller Ragnhild 99253640 for å avtale.

  Søknadsskjema finner dere på Stange kommune sine nettsider.

  Det er åpen dag i alle barnehager torsdag 16. februar mellom 17 og 19. Ta kontakt med oss for å avtale besøk - denne dagen eller en annen dag dersom det passer bedre.

  Hjertelig velkomne:)

 • Godt nytt år 2022

  Romjul og nyttårshelg er ofte tid for refleksjon, og jeg skriver her litt om mine tanker og tilbakeblikk på 2021, sett fra min rolle som eier.

 • Kausvol gardsbarnehage feirer 20 år

  Hipp hipp hurra!
  Kausvol gardsbarnehage har gitt gode dager for barn og ansatte i 20 år! Vi er skikkelig glade og stolte i dag, og skal lage en kjempefin festdag for barn, ansatte, foreldre og de som kommer innom fra klokka 14!

 • Vi feirer jubileum med Gleding

  Kausvol gardsbarnehage fyller 20 år i år og vi ønsker å invitere foreldre og ansatte til en trivelig kveld for å bli kjent og for å få litt påfyll.

 • Høsten nærmer seg

  Vi er allerede i september, og sauene som er på beite skal snart hentes hjem.
  Det er altså tid for slakting. Vi har derfor meldt oss inn i Nortura, og sauene skal leveres til Rudshøgda.

 • Planter fra Stange Bondelag

  Thor Ludvig Løken fra Stange Bondelag har vært hos oss med planter til kjøkkenhagen vår🙏🏽😄! Vi fikk blomkål, brokkoli og rødkål som nå skal plantes ut i kjøkkenhagen vår😀🌱! Elise syns det var gøy å få besøk av farfar i barnehagen😍. Tusen takk for plantene 👏!

 • Å bry seg er også smittsomt

  Fredag morgen blir det kaffe og "noggo attåt" å få på parkeringsplassen etter levering. Vi er på plass mellom sju og halv ni! Vi ønsker å markere Å bry seg om-dagen både for foreldre, barn og kolleger.

 • Barnehageplass for nye søkere

  Det er tid for å tenke på barnehageplass fra august 2022. Fristen for å søke er 1. mars.
  Vi i Kausvol gardsbarnehage har 20 ledige plasser til høsten, og ønsker deg velkommen til oss:).

  Les om besøksdager og hvordan du søker under her!

 • Nytt år og nye muligheter 2021 - og takk for 2020

  2020 ble et år med både store oppturer og noen nedturer i Kausvol gardsbarnehage!
  Vi flyttet inn i splitter ny-oppussede lokaler i låven, og etter bare et par måneder innendørs så kom Korona.
  Vi syns likevel at vi har håndtert hverdagen bra, og ser fram mot 2021 og lysere tider.

 • GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

  Vi i Kausvol gardsbarnehage ønsker alle barn og foreldre riktig god jul og et godt nytt år 2021!

 • Økonomisk likebehandling

 • FORUT-aksjonen 2020

  Vi solgte suppe-ingredienser og kunst og symbolske gaver for 6000,- til Forut-aksjonen:)!
  Tidligere år har vi invitert alle foreldre på høstsuppe i barnehagen og kombinert det med å samle inn penger til barnehagenes Forut-aksjon. På grunn av smittevern blir det ikke det i år. Men vi har jo sådd, vannet, luket og gjødslet kjøkkenhagen i hele sommer, så det var på tide å høste!

 • Barnehage i Koronatid

  Barnehagen har endelig åpnet igjen, og både små og store er veldig glad for det:)! Nå er det en ny hverdag med mye mer fokus på natur og uteliv, og den nye barnehagen står nesten tom hver dag. Vi trives med å være ute, og det fine været denne første uka gjorde det enkelt for oss.

 • Vi har flyttet inn i nye lokaler

  2019 bar preg av den store byggeprosessen. Vi har gjort om det gamle grisehuset til et splitter nytt og flott barnehagelokale! 6. januar åpnet vi dørene til barn og ansatte - og tida etterpå har vi brukt til å bo oss til. Vi er veldig stolte av de nye lokalene våre:)!

 • Samarbeidsutvalget har hatt møte

  Samarbeidsutvalget hadde møte 26. november og referatet ligger under her. Neste møte for SU er 15. januar.

 • Planleggingsdager og ferie vårhalvåret 2020

  En oversikt over dager som barnehagen er stengt i året som kommer. Lista er ikke utfyllende enda. Det kommer en planleggingsdag til i vårhalvåret.

 • Påkledning vinter

  Viktig informasjon om påkledning på vinteren kommer her!
  Det er slutt på tida for Cherrox og høstdresser, nå trenger vi mer klær for å ha det bra i barnehagedagen vår. Vi har naturuker og gardsuker hele vinteren gjennom. I naturukene er Grønn og Blå ute hele dagen, mens i gardsukene har vi mulighet til å benytte gymsalen og hytta litt mer for inne-aktiviteter. Mange spør om hva som er best av klær, og her er påkledningsguiden for minusgrader og vinter:

 • Hva trenger barnet av klær og sko på høsten?

  Plutselig ble det høst - eller forresten så er det jo oktober, og sommeren er definitivt forbi.
  Det er på høy tid å sjekke barnet, kassa og sekken for innhold. Sommerens shortser og bomullsklær har barnet ikke behov for lenger. Nå er det ull som gjelder! Det er veldig viktig at barnet ditt har gode klær som holder hele dagen. Da er grunnlaget lagt for en fin dag i barnehagen.

 • Byggeprosjekt Nye Kausvol

  Byggeprosjektet går stort sett etter planen. Vi jobber mot ferdigstillelse rett før jul, og innflytting rett etter jul. Det er et svært spennende prosjekt med store utfordringer bygningsmessig for å få det til så bra som mulig.

 • Vår beste dag

  Av og til har vi opplevelser som virker skjellsettende, som setter spor, som utvikler oss. Jeg hadde en slik opplevelse en junimorgen. Solen varmet allerede klokka ni, noe den ikke har gjort for ofte denne våren.

 • Glimt fra opplevelser med dyrene våren 2019

  En herlig vår i barnehagen er snart over, og vi går mot sommerferie. Vi har hatt mange fine opplevelser med dyra, og også noen triste. Det er sånn livet er, av og til mister vi noen dyr og så kommer det nye til. Stell, kos og læring sammen med dyra er en viktig del av barnehagen.

 • Ledige plasser i barnehagen

  Barnehageplass over nyttår:
  Vi har noen få ledige plasser i barnehagen fra februar. Ta kontakt med Ragnhild på telefon 99253640 eller søk direkte på Stange kommunes nettløsning for barnehagesøknad.

 • Hjertelig velkommen som søker av barnehageplass 2019

  Søknadsfrist for barnehageplass fra august 2019 er 1. mars. Vi har mange ledige plasser - så søk i vei!

  Det blir åpen dag og kveld torsdag 14. februar. Da kan alle som ønsker å besøke oss komme. Enten på formiddagen eller på ettermiddagen. Vi er her fra 17 til 19.

 • Vi bygger!

  Avgjørelsen er tatt, vi bygger nye lokaler i 2019!
  Nå har vi ventet i år på å få tatt avgjørelsen om vi kan få bygge nye lokaler. Det kjennes veldig godt å ta avgjørelsen, og det er litt skummelt fordi det er et stort prosjekt. Det blir veldig interessant og mye jobb:). Vi håper på god hjelp og støtte i byggefasen:).

 • Menyplan vinteren 2019

  Kokken Øyvind har satt opp menyen for uke 3 - 11. Det blir både fisk, deilige supper, hjemmebakt brød og mat på bål i løpet av vinteren.

 • Alaska-dag 13. februar

  Barnehagelærerstudenter ved HINN og Utvandrermuseet inviterer 4- og 5-åringene i Hamar og Stange til Alaska-dag 13. februar på Utvandrermuseet.

 • Viktige datoer høsten 2018

  Oversikt over viktige datoer i høsten 2018:

 • Mindre plast i barnehagen

  Vi har laget bærenett til bruk i barnehagen. Et stort oransje bærenett som brukes til å frakte ekstra klær til og fra barnehagen. Alle har også fått et mindre hvitt bærenett med oransje hanker. Vi ønsker på denne måten å bidra til mindre bruk av plast i barnehagen.

 • Rydding i grisehuset og reguleringsplan

  Mens barnehagen har vært stengt har det vært arbeidsleir på garden. Vi jobber hvert år med å male og vedlikeholde der det behøves. Dette året har vi i tillegg arbeidet med å tømme grisehuset.

 • Velkommen til nye ansatte 2018-2019

  En varm sommerferie er snart over og vi er i gang i barnehagen. Det er rolige dager denne første uka, men fra mandag er nesten alle på plass igjen.

 • Vi trenger barnehagelærere!

  Vi søker etter to dyktige pedagoger som vil gi barna en god start på livet. Vi søker deg som har et sterkt engasjement, fokus på kvalitet og ønske om å skape en meningsfull hverdag.

  Kausvol gardsbarnehage er et godt sted for deg som ønsker å bruke naturen og kontakt med dyr som pedagogisk arena for barns trivsel og utvikling, i samarbeid med gode kolleger.
  Søknadsfrist: 18. mai.

 • 17.maitrening 2018 - hyggelig og kjempestas med korps!

  Årets 17.maitrening ble veldig hyggelig og kjempestas, til tross for litt smådårlig vær. Vi er supertakknemlig for at Stange ungdomskorps med tilskudd stiller opp og spiller for oss, det gjør dagen helt fantastisk😀. Foreldrene stilte med deilige kaker og russen med fløyter og alle sammen med godt humør! Tusen takk for en flott dag!

 • Månedsbrev Mai i Førå`n

  Blomster små,
  gule og blå
  titter opp av marken nå.
  Vinker til
  barna lill,
  For de er så snill.

 • 17.maitrening 2018

  Allerede torsdag 3. mai inviterer vi til 17. maitrening i barnehagen. Stange ungdomskorps stiller med musikk i toget og vi koser oss med kaker og saft i hagen fra 1500-1630.

 • NNG-konferansen 2018

  Nine, Hege og Ragnhild deltok på konferansen som Nettverk for natur- og gårdsbarnehager arrangerte i Stavanger i forrige uke. Vi opplevde interessante foredrag torsdag og fredag var vi på besøk i to fine barnehager som ga oss masse inspirasjon og ideer.

 • Månedsbrev April Førå`n 2108

  Da er vi godt i gang med hverdagen igjen etter en liten påskeferie. Håper alle har storkost seg i solskinn og uteaktiviteter.

 • Månedsbrev Mars Førå`n

  Da har vi gjort unna vintermånedene og vi er i gang med årets første vårmåned. Ser egentlig ikke helt ut som om våren kommer til å komme med det aller første, men vi går ut i fra at den er rett rundt hjørnet.

 • Vinteraktivitetsdag 4.mars


  SU har gleden av å invitere barn, foreldre, søsken og ansatte til lek og moro i barnehagen søndag 04.03.18. kl. 12 – 15.

 • Månedsbrev Februar Førå`n 2018

  "Vi er små snømenner bomfallera! Snømenner, snømenner bomfallera!

 • Ledige plasser i Kausvol gardsbarnehage fra august

  Søknadsfristen 1. mars nærmer seg, og vi har åpen dag 13. februar, på formiddagen og på ettermiddagen mellom 17 og 19. Kommunen har åpen dag 11. februar, vi vil også ha folk tilstede i barnehagen denne ettermiddagen.
  Vi har minimum 11 ledige plasser fra 1. august.
  Hjertelig velkommen på besøk:)!

 • Barnehagematen.no

  Vi er svært fornøyd med maten vi får servert fra Barnehagematen.no og fortsetter med det fram til sommeren. Barna i Låven får mat fra Barnehagematen tirsdag og torsdag. Det er Hamar Catering som lager og distribuerer maten for Barnehagematen.no. De baserer seg på rene og næringsrike råvarer, og tilbyr en variert meny.

 • Kurskveld 21. mars for foreldre og ansatte

  Selvfølelse og livsmestring har kommet inn som viktig tema i barnehagens rammeplan, og vi vet alle hvor viktig barneårene er for å utvikle en god selvfølelse. Men hvordan gjør vi det, vi som er foreldre og vi som jobber i barnehagen? Kom på kurs med Hedvig Montgomery onsdag 21. mars!

 • Informasjons- og innspillsmøte Nye Kausvol 08. februar

  Byggekomiteen inviterer ansatte og foreldre til informasjons- og innspillsmøte torsdag 8. februar klokka 19.00 i gymsalen. Vi ønsker foreldrenes innspill og ideer til prosjektet!

 • Ny forskning: Mer utetid i barnehagen gir bedre konsentrasjon på skolen

  – På mange måter kan utelek fungere som en slags vaksine mot konsentrasjonsvansker, uoppmerksomhet og hyperaktivitet senere i livet, sier doktorgradsstipendiat Vidar Ulset ved Universitetet i Oslo. Han har funnet ut at sju timer utetid hver dag gir mer konsentrerte barn. Og vi i Kausvol gardsbarnehage er av de barnehagene som er ute 7 timer hver dag:).

 • Skimoro i vinteridyll

  Det er i barnehagen grunnlaget legges - og vi bidrar gjerne til at vi kan få nye stortalenter på ski:). I anledning NM på ski så er det hyggelig å se at barna i Kausvol elsker å gå på ski, både på jordet og innenfor gjerdet.

 • Månedsbrev Januar 2018 Førå`n

  Først vil vi få ønske dere alle godt nyttår. Håper alle har kost seg i julen med familie, venner og god mat. Det er deilig med en aldri så liten pust i bakken og late dager, men jommen er det godt å komme tilbake til hverdagen og dens rutiner også. Det var i allefall stor gjensynsglede både for stor og liten denne uken.

 • Koselig nissefest på mandag:)

  Årets nissefest ble en stemningsfull og fin ettermiddag. Både små og store fikk treffe nissen på låven, etter deilig grøt i Kvila, Førå'n og grillhytta.

 • Foreldreundersøkelsen 2017

  Svarprosenten er på 80 %. Det er vi veldig fornøyd med. Vi antar at noen av foreldrene med to barn har svart på en undersøkelse. Siden undersøkelsen nettopp er avsluttet så har vi ikke rukket å gå gjennom resultatene med de ansatte, eller foreslå tiltak. Det vil komme etter hvert. Vi har hatt et møte i SU der resultatene har vært gjennomgått. Dersom dere har konkrete innspill til forbedringer, så send de gjerne til en av foreldrerepresentantene i SU. Neste møte i SU er 8. januar 2018.

 • Åpning av grillhytta og 16-års bursdag!

  20. november inviterte vi ordføreren til å komme og skjære over tauet som markerte at grillhytta er ferdig og innflyttet! Alle barna ble med og dro i tauet, og etterpå spiste vi kaker og drakk saft - slik tradisjonen er når noen har bursdag:).
  Vi inviterte også foreldre og politikere, og mange foreldre og noen politikere kom til oss denne koselige ettermiddagen.

 • JA til utvidelse :)

  Det ble enstemmig vedtak i både driftsutvalget og formannskapet om at vi får lov å utvide med 22 plasser fra høsten 2018. Rådmannen hadde i saksframlegget stilt seg negativ til søknaden. Opposisjonen hadde signalisert støtte til Kausvol, og Arbeiderpartiet valgte å legge fram et annet forslag enn rådmannens. Det betyr at vi nå kan gå i gang med et stort arbeid for å sikre barnehagens framtid.
  Billedtekst: Bilde tatt fra møtet i driftsutvalget før de starter behandlingen.

 • Bursdag og åpning av grillhytta

  Mandag 20. november inviterer vi til 16 års bursdag og åpning av grillhytta. Ordfører Nils Røhne er invitert for å klippe snora og vi håper han har anledning til å besøke oss denne dagen. Vi håper det kommer mange som har lyst til å se hvordan vi har det her i barnehagen. Hjertelig velkommen:).

 • Forut-aksjonen 2017

  Vi er med i Foruts barneaksjon, og i år har vi fått bli kjent med Sivatas fra Sri Lanka. Barna har fått møte Sivatas på samlinger, de har "tatt fly" til Sri Lanka, sett på bilder, hørt musikk av Gaute Ormåsen, og funnet både Norge og Sri Lanka på globusen til Hege. På årets høstfest fikk vi inn kr 5170,- som vi har overført til Forut. Flott opplegg og veldig hyggelige høstfester i Førå'n og oppe i Kvila for storbarnsavdelingen.

 • Bygging av ny grillhytte i august

  Byggetillatelsen er i boks og grillhytta er bestilt:). Det har vært litt spennende å vente på, men nå er alle tillatelser klare, og det blir bygging i august. Håper vi kan få hjelp til noen dugnadskvelder for å få laget fundamentet og snekre sammen hytta. Vi er kjempespente på hvordan dette blir, og gleder oss veldig til den er ferdig!

 • Temamøte om kosthold og ernæring

  Onsdag 15.2 inviterte vi til temakveld for foreldre med ernæringsfysiolog Laila Dufseth. Hun har lang erfaring innen sitt fagfelt, og er spesielt opptatt av næringsrik og sunn mat for barn.

 • Ny logo og informasjonsfolder

  Vi har fått ny logo og feirer med en ny informasjonsbrosjyre som ligger her. Håper dere liker logoen:).

 • Temamøte om barn og friluftsliv

  Temamøtet med Knut Monssen fra Hamar naturskole ble en suksess. Vi fikk veldig mange tilbakemeldinger om at hans måte å formidle gleden over å jobbe med barn og friluftsliv på gikk rett hjem til tilhørerne.
  Egentlig kan det oppsummeres med at hvorfor gjøre det så vanskelig? Både barn og voksne utvikles på alle måter i naturen, og blir gagns mennesker. Og det er det vi ønsker oss!

 • Månedsbrev for februar og mars på skolegruppa

 • Temamøte om barn og friluftsliv

  Onsdag 8. februar klokka 18 kommer Knut Monssen fra Hamar naturskole for å gi oss et innblikk fra nyere forskning og egne erfaringer med å gi barn gode muligheter til å utvikles og være ute i naturen.

 • Månedsbrev for januar på skolegruppa

 • Bløtkakefest 18.11.16

  Kausvol gardsbarnehage er 15 år, og det må feires:).
  Vi inviterer foreldre, barn og ansatte til bløtkakefest i gymsalen, fredag 18. november mellom klokka 15 og 1630.

  Vi gleder oss:)!

 • Månedsbrev for oktober på skolegruppa

 • Duejakt

  Skolegruppa har vært på sin årlige jakttur med overnatting.

 • Oppdatert nettside

  Informasjonen på sidene er nå oppdatert.

 • Månedsbrev for september 2016 på skolegruppa

 • Halvårsplaner

  Nye halvårsplaner for høsten 2016

 • Halvårsevaluering for skolegruppa, vår 2016

 • Månedsbrev for mai og juni på skolegruppa

 • Månedsbrev for april 2016 på skolegruppa

 • Månedsbrev for mars på skolegruppa

 • Månedsbrev for februar 2016 på skolegruppa

 • Åpen dag i Stange barnehagene

  Torsdag 11. februar ønsker vi velkommen til åpen dag i barnehagen

 • Søker du barnehageplass?

  Fra høsten har vi ledige barnehageplasser i Kausvol Gardsbarnehage. Dette året har vi 15 barn som skal starte på skolen til høsten, derfor har vi plass til mange nye barn i barnehagen fra august 2016.

 • Saue prosjekt i Førå`n.

  I januar skal vi ha sauen som tema.

 • Månedsbrev for september 2015 i Kvila

 • Månedsbrev for august i Kvila

 • Månedsbrev for juni og juli i Kvila

 • Månedsbrev for mai i Kvila

  Nå er våren endelig her og vi gleder oss til flere solfylte dager hvor vi kan leke ute uten for mye «unødvendig» yttertøy. Vi har kjent godt solvarmen noen dager i april og håper at vi snart får vi flere slike dager.

 • Månedsbrev for april i Kvila

 • Månedsbrev for mars i Kvila

 • Månedbrev for februar i Kvila

 • Månedsbrev for januar i Kvila

  Godt nyttår til dere alle sammen! Nå er vi klare for å ta fatt på det halve året som står for tur dette barnehageåret.

 • Månedsbrev for desember i Kvila

  Da har vi tilbakelagt enda en fin måned med mye god lek, fine turer og spennende aktiviteter.

 • Månedsplan for november i Kvila

  Vedlagt ligger link til månedsplan for november. Den kan dere gjerne skrive ut for å få bedre oversikt over planlagte aktiviteter vi skal ha i Kvila.

 • Halvårsoppsummering Låven vår 2014

  Halvårsoppsummeringen fra Låven har ligget klar på pulten i ferien, men her kommer den til dere:).
  Kos dere med fine bilder og tekst om hva de rakk i Låven.

 • Halvårsoppsummering 2014 Skolegruppa

  Her finner du skolegruppas oppsummering av våren 2014

 • Halvårsoppsummering Førån våren 2014

  Førå`n er ferdig med sin halvårsoppsummering. Klikk på lenken under og se hva vi har holdt på med i dette vårhalvåret:).

 • Halvårsoppsummering Kvila våren 2014

  Pedleder Hege i Kvila har skrevet ferdig halvårsoppsummering fra våren 2014. Veldig fin gjennomgang i ord og bilder av dette halvåret. Jeg er imponert over alt de har fått til:).

 • Planleggingsdager og arrangementer og framover

  Planleggingsdager:

  Vi har igjen to planleggingsdager dette barnehageåret, og de er lagt til

  fredag 9. mai og tirsdag 10.6.

  17. maitreninga blir torsdag 15. mai.

  Barnehagedagen med gledesaksjon i Stange sentrum mandag 23. mai.


 • Bokkasser i barnehagen

  Stange bibliotek starter nå opp et prøveprosjekt med bokkasser som skal stå ute i noen av barnehagene i Stange. Barnehagen vår er en av de som skal få være med. Tanken er at familier som av ulike grunner ikke kommer seg så ofte til biblioteket, skal få et tilbud som gjør det enklere å låne med seg bøker hjem.
  PS! Bildet er lånt fra Unesco.

 • Foreldremøte 07. april

  Både foreldre og ansatte er målgruppe for vårmøtet i barnehagen. Vi har fått Lars Myhr fra Senter for praksisrettet utdanningsforskning. Han har faglig ansvar for prosjektet Framtida er nå som omfatter alle barnehager og skoler i Stange.

  Påmelding innen 1. april i avdelingene eller på den lukkede facebookgruppa for ansatte og foreldre.

 • Åpningstider i barnehagen

  Fra tid til annen får vi spørsmål og ønsker om vi kan utvide åpningstida i barnehagen. Det er forståelig at enkelte foreldre sliter med å rekke å være i barnehagen før halv fem, eller gjerne skulle vært på jobb litt før på morgenen.

 • Duejakt

  September er tiden for årets duejakt for skolestartere i Kausvol Gardsbarnehage. Barna lager egne trebørser i forkant som vi bruker på jakt. Vi setter oss på post, setter ut lokkeduer og venter på at duene skal komme! På menyen står forhåpentligvis duebryst og egg og bacon. Ekte jegerkost!
  En fin dag med forventningsfulle barn, tålmodighetsprøver, undring og glede over eventuelt en due på bålet!

 • Velkommen til nytt barnehageår!

  Sommerferiens siste uke var koselig, med ca ti barn som koste seg i barnehagen. Godt å ha en slik rolig uke mens vi forbereder barnehageårets start. Men nå er det klart for innrykk i alle avdelinger, hjertelig velkommen til både nye og kjente fjes:).

 • Nyttig å vite når man starter i barnehagen

  Vi har samlet en del opplysninger som er nyttig å vite når man starter i barnehagen.

 • Invitasjon til kurs om foreldrerollen

  Invitasjon til kurs for mødre og fedre om foreldrerollen.

 • Gode foreldre på 1-2-3!

  Våren 2013 hadde vi et foreldremøte med besøk av Birgit Valla. Hun er psykolog og leder for Familiehjelpa i Stange. Vi ble inspirert til å skrive et notat om det hun lærte oss, og også litt flere tips om grensesetting. Dette er et tema mange foreldre er interessert i. Det er viktig å huske på at man blir ikke gode foreldre uten å øve.

 • Barnehageukedagen i Stange 31.mai

  Kvila og Låven tok bussen til Stange, og sammen med alle de andre barnehagebarna i Stange så gikk vi i tog til Sjukehushagan. Der spiste vi nista vår og så på Slaskefjamsen. Etterpå gikk den spreke gjengen hele veien hjem:). Og da vi kom hjem fikk vi is av Stian B. Flott dag og svært flinke barn:). Flere bilder på foreldresidene. Fotograf: Ewelina.

 • INVITASJON TIL SOMMERAVSLUTNING

  Vi inviterer til sommeravslutning på Holmen tirsdag 4. juni kl 1730 for alle barn, foreldre og søsken. Om det er for dårlig vær flyttes arrangementet inn.

 • Nytt liv i fjøset

  Til sammen fire lam har vi fått, og ti kyllinger:). Det er vår!

 • Kosthold: Hvorfor er fisk er så viktig i kostholdet vårt?

  Astrid og Else var på Fiskesprellkurs i mars, og der lærte de mye om bruk av fisk i barnehagen, og om hvor viktig det er å øke mengden fisk i kostholdet vårt. Det var et kjempebra kurs, og ble til et innlegg på planleggingsdagen vår 30. april. Nå ønsker vi å bringe dette videre til foreldrene via nettsida, og selvfølgelig også bruke enda mer fisk i barnehagehverdagen.
  Gode linker: www.godfisk.no og www.fiskesprell.no.

 • 17.maitreninga den 14. mai 15-1630

  Vårens vakreste eventyr foregår tirsdag 14. mai mellom 15 og 1630. Vi får besøk av hele Stange skoles musikkorps, går i tog og spiser kake. Ta med besteforeldre, mor og far og søsken, og kom på 17.maitrening:)!
  Invitasjonen følger under..

 • Invitasjon til foreldremøte

  Vi ønsker velkommen til foreldremøte onsdag 24. april kl 1800 i gymsalen.

 • Vinterferien

  Det er vinterferie og Låven og Kvila møter opp i lavvoen hver dag, med matpakke og klar til tur:-)!

 • Vinteraktivitetsdag

  På søndag 10. februar ønskes dere velkommen til aktivitetsdag på Holmen mellom kl. 1200 og 1500.

 • Invitasjon til temakveld om kosthold og ernæring

  Vi inviterer til temakveld med Laila Dufseth onsdag 6. februar kl 1900. Laila er klinisk ernæringsfysiolog og har bred erfaring. Temaet er kosthold og ernæring for barnehagebarn med gode tips og råd i hverdagen.

 • Planleggingsdag 2. januar

  Planleggingsdag i dag - og ivrige og engasjerte medarbeidere jobber for å lage hverdagen vår enda bedre:).

 • Godt nytt år!

  Riktig godt nytt år til alle:). Vi har stengt og planleggingsdag 2.januar og ønsker velkommen til alle barn 3. januar!

 • Snømenner og igloo - hurra for vinter og snø!

  I dag har vi hatt det gøy i barnehagen! Masse snø kom det i går, og ren og ubrukt lå den der for oss i dag:)!

 • Nissefest

  Tirsdag 11. desember er det klart for nissefest i barnehagen.

 • Nytt fra fjøset

  Nå har det skjedd en del endringer i fjøset. Det ene lammet er slaktet, og skinnet er levert til Ølen der det skal garves og komme tilbake som flott skinn. Grisene er slaktet og vi holder på med julematproduksjon. Og denne uka dro Krøllfrid og det ene lammet som heter Frida til Johan Lund på værbesøk. Det blir veldig spennende om det blir lam fra 16.april og utover:). Og i tillegg lurer vi på om vi skal inseminere den ene geita, så da kan vi vente oss spennende tider i fjøset til våren!

 • Serbiske ordførere på besøk

  Torsdag 9.november kom ni ordførere fra Serbia til Stange, for å lære om hvordan barnehagetilbudet kan organiseres. KS organiserte besøket, og det var dermed 12 besøkende i tillegg til ordfører Nils Røhne og barnehageleder Trude Hoel som kom i en stor buss til oss på Kausvol.

 • Pølsemakeri i Førå`n

  Nå er pølsene i Førå'n laget og forhåpentligvis fortært.

 • Planleggingsdag 19.10.2012

  Planleggingsdagen ble denne gang gjennomført på Holmen og på hytta til sjefen.

 • Resultater fra brukerundersøkelsen

  Vi har hatt en brukerundersøkelse om hvordan votteavtalen fungerer, og om hvordan informasjonskanalene fungerer for foreldrene. Vi delte ut 45 ark og fikk 29 tilbake, det vil si en svarprosent på 64, og det er vi veldig godt fornøyd med:).

 • Brannbilbesøk i barnehagen 20.09.12

  Denne uka er det den nasjonale brannvernuka. Vi har til brannøvelser og samlinger med Eldar og Vanja, som er et pedagogisk opplegg rundt brannvern. Vi fikk også besøk av brannbil og tankbil, og to kjekke brannmenn, og det var kjempestas.

 • ALLE MED

  Barnehagene i Stange kommune har i høst blitt kurset i bruk av observasjonsverktøyet ALLE MED og dette verktøyet skal vi begynne å bruke i barnehagen.

 • Nasjonal Brannvernuke

  Uke 38 er nasjonal Brannvernuke og vi er med i Kausvol gardsbarnehage.

 • Foreldremøte 17. september kl 1730-2100

  Som tidligere opplyst gjennom ukeplan og månedsinfo inviterer vi til foreldremøte i barnehagen mandag 17. september kl 1730. Vi starter med fellesmøte i gymsalen, med bildeserier fra hverdagen i avdelingene, og litt informasjonssaker. Så går vi til avdelingene og prater sammen om det som skjer i avdelingene, om hva som skal skje framover, praktiske opplysninger, spørsmål og svar. Vi regner med at det varer til omtrent ni. Velkommen til en hyggelig kveld sammen:)!

 • Høstfest for Låven og Kvila

  Det ble en kjempekoselig ettermiddag på Låvens uteområde for barn og foreldre fra Låven og Kvila. Kortreiste grønnsaker fra Fokhols butikk i grønnsakssuppa, og hjemmebakte rundstykker, med smør vi hadde laget selv.

 • Høstfest i Førån

  Glimt fra høstfesten i Førån. Det ble veldig koselig treff i Førån. Grønnsakssuppe med kortreiste grønnsaker, og hjemmebakte rundstykker. Takk til værgudene som holdt regndråpene borte til festen var over.

 • Kald på fingrene? Vi tilbyr votteavtalen!

  Barnehagen tilbyr votteavtalen - som i likhet med kaffeavtaler holder deg varm:). Det vil si at foreldrene kan leie votter hos barnehagen, og vi sørger for vask og stell, og at ungene som har avtale til enhver tid har votter av riktig sort tilgjengelig.

 • Fredagsnytt: En høne i minus


  Forrige fredag hadde Låven og Kvila begravelse, ei høne lå død i hønsehuset. Vi sang Mikkel Rev, etter forslag fra barna...:).


 • Personalet barnehageåret 2012/2013

  Her er gjengen dere vil møte i barnehagen dette året 2012/2013. Fra venstre foran Rakel, Aina, Gry, Else, Hege A. Bak fra venstre: Stian B, Nine, Ragnhild, Elin, Linn, Nina, Hanne, Irene, Astrid, Live, Stian M, Jane, Kari og Hege E.

 • Grevling i fella!

  "Vi har en grevling i taket...." - eller ikke i taket da, men på Næstenhaugen. Forrige uke fikk ungene i Låven og Kvila se en grevling som har gått i fella. Det var ganske spennende, selv om den var død...

 • Planleggingsdag 16. august

  Vi minner om at første planleggingsdag er torsdag 16. august. Da er barnehagen stengt. Vi skal på et felleskurs for alle barnehagene i kommunen. Denne gangen skal vi lære om et observasjonsprogram som heter "Alle med". Vi skal også ha tre timer planlegging i egen barnehage. Det er godt å ha en dag felles rett etter innkjøring og oppstart, for å ta litt status på barnehageårets oppstart.

 • Velkommen til nytt barnehageår!

  Vi er godt i gang med andre uke - og innkjøring av både nye barn, nye foreldre og nye ansatte ser ut til å gå veldig greit!
  I Førå`n har nå den siste av tre splunka nye, dog erfarne, dyktige og flinke ansatte begynt, og vi syns det virker veldig bra. Staben i Førå`n består nå av Nine pedleder, Astrid, Aina, Rakel, Linn, Gry, Irene og Elisabeth, samt Ewelina. Bilder kommer! Årsplanen er lagt ut, under Dokumenter her på nettsida. Papirversjonen blir trykket i neste uke.

 • Siste planleggingsdag i år på fredag

  Vi minner om siste planleggingsdag for året som er på fredag. Vi skal til Granerudsjøen og planlegge neste barnehageår.

  Vi har sommerstengt i uke 29 og 30.

  Mandag 30. juli starter de første ungene igjen, og så kommer vi tilbake fra en velfortjent ferie etterhvert utover august.

  Første planleggingsdag er torsdag 16. august, felles for alle barnehagene i Stange.

  Riktig god sommer:)!

 • Oppdatering av nettsiden

  Vi jobber for tiden med oppdatering av nettsiden. Av den grunn kan noe av informasjonen være midlertidig utilgjengelig.

 • Barnehageuka - Kling, Klung og Klædden

  Fredag avsluttet vi barnehageuka med å dra til Vallset med buss. Der var det et teaterstykke som het Kling, Klungs og Klædden. Det handlet om tre klovner som skulle ha ryddet i sitt hus. Det ble jo endel søl før de fikk gjort det. Resultatet ble at de fikk seg en vaskehjelp som var en tyv. Moralen var nok at en ikke skulle lyve seg bort fra egne handlinger. Et artig stykke som fenget barna.

 • Kyllinger i Kvila

  Kvilaungene har klekket ut kyllinger - de er sååå søte:)

 • Blomstertog i barnehageuka

  Kausvol Gardsbarnehage avd. Kvila gikk i blomstertog i Stange i dag. Toget gikk opp til Sjukehushagan, og Jarle Valdemar tullekunster falt virkelig i smak hos både barn og voksne:-). Han kunne både tulle og trylle, og barna jublet hver gang han skulle trylle, men så ble det bare tull(e). Han ga ungene en billedlig forståelse av sjokolade-ord og sitron-ord. Vi skal si og gi hverandre sjokoladeord, dvs positivt ladede ord, mens vi skal ikke si negativt ladede.... sitron-ord. Alle sang og mimte sangen om å; "spre glede og liv, og vær positiv". En veldig fin dag for barnehagene i Stange.

 • Brannkurs for ansatte

  Torsdag 24. mai arrangerte vi brannkurs for ansatte i Kausvol og Solvang barnehager. Vi var ca. 25 stykker som fikk teoretisk innføring først, og etterpå gikk vi bak låven og fikk prøve slokking på ordentlig.

 • Ledige stillinger

  Vi har tre ledige stillinger fra høsten, alle tre vikariater. Det er to assistentstillinger og en førskolelærerstilling. Størrelsen på stillingene er ikke helt avklart, kommer an på søkerne. Alle tre stillinger er i Førå`n. Frist for søknad 10. juni.

 • Barnehageuka 2012

  I neste uke er det barnehageuke i Stange kommune. Vi skal delta i blomstertog med Kvila avdelingen og arrangere SOS-kafe for foreldre og søsken fra alle avdelingene. Kvila og Låven skal på busstur Vallset og bli underholdt av Kling, Kluns og Klædden. I Førå`n vil barna få spennende opplevelser i samling og hele avdelingen skal på tur til Holmen. Dette blir ei spennende og morsom uke for små og store.

 • Oppskriftene fra Fiskesprell

  Kjetil Holens viktigste tips; ikke kok eller stek fisk lenger enn du må! Fisk skal ikke ligge så lenge i grytene som du kanskje tror! I tillegg sa han dette:
  * Det er lov å leke med maten
  * Ingen regler
  * Bruk fantasien
  * Tør å prøve nye ting
  * Spør noen om råd/tips
  * Det er gøy å lage mat

 • Fiskesprell på foreldremøtet

  Foreldremøtet med Kjetil Holen og Fiskesprell ble en kjempebra kveld. Han startet med å gi oss noen nye tanker om bruk av sjømat i kostholdet vårt, og knekte noen myter i forhold til fisk. Samtidig laget han deilige retter av fisk, enkle og raske - og veldig gode. Så nå er det vel ingen gode grunner til å vegre seg mot bruk av fisk i middagslaginga framover...!!! Oppskrifter kommer!

 • Lamming i fjøset

  Torsdag kom endelig de etterlengtede lammene. Krøllfrid fikk tre søte små lam, med god hjelp av Linn, Live og Stian. Men det er kort vei mellom liv og død, og den minste - Knerten - døde dessverre på lørdag.

 • Påsken står for døra

  Påskeaktiviteter hører med til våren, her ser vi småbarna lage tovede egg. Veldig gøy med vann, såpe og ull. Vi vil ønske alle sammen en flott påske! Selv om været kanskje ikke blir like bra som det har vært så håper vi likevel alle får vært litt ute i naturen.

  Barnehagen holder åpent for ca 15 barn mandag og tirsdag, og alle møter opp i Førå`n.

 • Fiskesprell på foreldremøte

  Kjetil Holen kommer på foreldremøtet vårt i april og han vil dele både inspirasjon og deilige smaker med oss denne kvelden.

 • VINTERAKTIVITETSDAGEN AVLYST

  Samarbeidsutvalget har valgt å avlyse morgendagens vinteraktivitetsdag. Det er vått på jordet, akebakken er bar og skiløypene er borte. Men kom dere ut likevel folkens, yr.no melder sol og varmegrader.

 • ”Barnehagen som læringsmiljø- og danningsarena”

  Vi er i gang med spørreundersøkelse i prosjektet med tittelen "Barnehagen som læringsmiljø- og danningsarena". Alle fire- og femåringer i Stange skal delta, og spørreundersøkelsen foregår på internett. Barna får opplest spørsmål, og svarer ved å velge smilefjes eller surt fjes. Her får vi altså unik kunnskap om hvordan fire- og femåringer har det i barnehagen. Veldig spennende!

 • Vinteraktivitetsdag 11.03.2012

  Yr.no melder om strålende påskevær på søndag, så vi satser på at vi får en knallfin dag på Holmen. Oppmøte kl 13, ta med mat og drikke til eget forbruk. Vi lager bål til pølsegrilling og bålkaffe. Det blir aktiviteter som natursti og aking, og så får vi se om skiføret blir verre eller bedre utover i uka;).
  Velkommen:)!

 • Søknadsfrist barnehageopptak 2012 - 1.mars

  Inntaket er nå i gang. Tilbudsbrev til de som blir tatt opp i første runde blir sendt ut i løpet av uke 10.

 • Våren - kom med vinterferien??

  Vinterferien går inn i den siste helga, og vi har opplevd vårløysing i barnehagen.

 • Samefolkets dag

  Vi feiret Samefolkets dag i lavvoen på mandag 6. februar.

 • Kaldt vær og utetid

  Det er mange meninger om når det er for kaldt for barn å være ute. Her har vi samlet noe kunnskap om dette fra Private barnehagers landsforbund, og forsøkt å redegjøre for vår praksis for utelek og utesoving når det er skikkelig kaldt.

 • Den gode barndommen:)

  Inspirert av redaktøren i bladet Lev landlig, Kjersti Myhre, har jeg fundert litt på dette med maten vi spiser, koblingen mellom landbruk og forbruker, og nye generasjoners matopplevelser. Mine beste matminner – kanskje deres også?, handler om innhøsting, deltakelse og samvær.

 • Fjøset som pedagogisk ressurs

  En grundig gjennomgang av hvordan vi arbeider i fjøset.

 • Velkommen til nye nettsider :)

  Vi har laget nye nettsider! Håper disse blir lettere å finne fram på. Gi oss gjerne tilbakemelding til epost barnehagen@kausvol.no dersom du savner noe eller lurer på noe med disse sidene, eller barnehagen.