Månedsbrev Januar 2018 Førå`n

Først vil vi få ønske dere alle godt nyttår. Håper alle har kost seg i julen med familie, venner og god mat. Det er deilig med en aldri så liten pust i bakken og late dager, men jommen er det godt å komme tilbake til hverdagen og dens rutiner også. Det var i allefall stor gjensynsglede både for stor og liten denne uken.

Før jul hadde vi en veldig koselig førjulstid sammen med barna. Vi lagde julegaver, hadde adventsamlinger, hørte på julesanger og sang masse. "På låven sitter nissen" ble en skikkelig hit hos oss. Spesielt syntes barna det var veldig underholdende når vi voksne sang på låven sitter nissen med bevegelser og innlevelse. Det morsomste var når vi hoppet:) 
Nissefesten våres ble veldig bra. Riktignok litt rart for barna at dere ikke skal reise hjem med en gang dere kommer, men vi ser at de synes det er kjempe stas når dere er sammen med oss i barnehagen. 
Vi kan tenke oss at det var ganske mange innttrykk etter nissebesøket oppe på låven. Men vi syntes det gikk veldig fint. Noen litt reserverte, forståelig nok, mens andre satte seg nesten på fanget til nissen. 
Luciadagen ble markert ved at Skolegruppa kom til oss hvitkledde med lys og sang. De kom inn i stua mens vi fortsatt satt i stolene og de delte ut lussekatter. Spennende og koselig:) 
Den dagen det var uttdelig av juleposene var jo typisk nok den dagen barna sov lenge og godt i vognene sine. Noe som gav ringvirkninger på at vi kom litt på etterskudd med forberedelsene til vi ventet besøk av gløgg-tørste foreldre. Men takk for at dere satte dere ned blandt barnestoler, matrester og barn som fortsatt satt og spiste. Men det er også litt sånn det er hos oss. Litt vanskelig å planlegge helt på klokkeslettet. Koselig var det også at så mange tok seg tid til å kose seg litt ekstra sammen med oss i en hektisk førjulstid. 
Vi har kost oss med mye sang som sagt. Musevisa har vi også brukt mye. Den har vi også hengt opp bilder av på veggen og det har vært veldig interessant for barna å se på de flittige små musene forberede seg til jul. 
I adventsamlingene har vi også tent lys og vi har møtt Nisse Rød og Nisse Grå. De ble etterhvert møtt med jubel og klapp når de dukket opp. Tilslutt fikk de hedersplass oppe på hylla inne på stua. 


Vi har etter beste evne fylt dagene med julekos og god stemning. Vi har kost oss litt ute og mye inne med peiskos.
De siste dagene før jul var vi nede i kjelleren og hentet opp en diger pose med små plastballer. Med de har vi laget vår egen lille ballbinge inne. Mange sanser som blir stimulert av alle de fargerike ballene som bølger rundt oss. De er fortsatt veldig morsomme for barna å boltre seg i. Så de får være hos oss litt til. Hvor lenge får vi se, avhenger hvordan barna leker seg med de utover. 

Nå er vi straks ferdig med den første uka i det nye året. 
Vi fortsetter som vi har gjort, med en liten luftetur ut før lunsj om temperaturen tillater det. Da skal vi kose oss i den herlige snøen vi har fått og vi skal fryse vann til is i forskjellige former. Vi skal også fortsette med å følge med og ta vare på fuglene vi har på besøk i fuglekarnappen. 
De dagene det eventuelt er for kaldt for oss til å gå ut skal vi pusle litt med litt bordaktiviteter og formingsaktiviteter inne. 

Studenten, Marte, kommer tilbake til oss den 15. januar og skal være hos oss 4 uker denne gangen. 

Vi ber dere passe på at det er med litt tykke klær som barna kan ha når de sover ute i vognene sine. Det er veldig fint om det er ett sett med tykke ullsokker/raggsokker slik at de holder seg varme på beina under soving. Vi ønsker også at dere tar med et ullpledd,  slik at vi får pakket barna godt inn på de kaldeste dagene (dersom det er mulig å sove ute altså).

Minner også om at det er planleggingsdag i barnehagen den 26. januar. Da er barnehagen stengt.

 

Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt år:)

 

Hilsen oss i Førå´n.