Månedsbrev April Førå`n 2108

Da er vi godt i gang med hverdagen igjen etter en liten påskeferie. Håper alle har storkost seg i solskinn og uteaktiviteter.

Selv om det ikke ble så mye vårstemning i årets første vårmåned, så har vi kost oss ute i deilig vintervær. Barna trives godt med å være ute og tusle rundt med hver sin spade og bare flytte på snøen. Ekstra stas er det at vi voksne lager snøballer. De blir da enten spist opp eller så blir de bare kastet rett i bakken. Vi har lagd en del snøballer for å si det sånn. Men sånn som vi koser oss når vi kan le sammen av delt opplevelse da snøbllen går i bakken. 

Det er også gøy å tumle nede i skråningen der det er mest snø. Litt vanskelig å bevege seg der nede på grunn av den voldsome snømengden der nede, men med en støttende voksenarm så er det utrolig hva de klarer å få til selv. 

Vi har også akt på låvebrua denne måneden også. Noen har også turt å ake, liggende på magen, helt alene. Mestringsgleden er å ta å føle på da de opplever at de tør nye ting og utfordrer seg selv. Dette gjelder både på akebrett og tumling i snømassene. 

Påsken har også vært et tema i Førå`n i mars. Det har ikke vært så mye formidling av selve påskebudskapet for vår del, men vi har malt de fineste påskekyllinger på lerrett og vi har sunget om den lille kyllingen som lå i egget.
Da har vi brukt en liten gul kylling og et påskeegg som konkreter. Ungene likte spesielt godt pipingen som "kyllingen" lagde da vi trykte på den. 

Det har vært en del sykdom blandt både små og store denne måneden. Vi satser på at vi nå har ridd av den værste perioden. Nå som det går mot varmere tider betyr det mer utetid og det fører da med seg mindre deling av disse bassiluskene som har herjet. 

Før påskefri har vi som tradisjon å invitere dere foreldre på påskefrokost. Dette ble en suksess i år også. Det er så koselig å ha en god frokost sammen i barnehagen.
Men desto værre er det å si hadet da dere foreldre må reise. Litt urolig ble det riktignok i barnegruppa, men vi kom oss fort inn i rutinene våre igjen. og da ble alt som normalt igjen. Vi er så styrt på de faste rutinene, så det blir litt "rot" i systemet da det skjer forandringer i de. 

I april skal vi fortsette å kose oss mest mulig ute.
Det kommer til å bli vått rundt oss en peride fremover nå, så det er veldig viktig at det er et sett med regntøy i barnehagen.
Spør oss gjerne om tips til hva slags ustyr som er greit å ha. 

Vi ønsker også at vi kan være ute på ettermiddagen også etterhvert. Det forutsetter at det er såpass god temperatur, slik at vi kan spise fruktmåltidet vårt ute. 
Det blir spennede å følge med på forandringene som skjer rundt omkring oss i en periode nå. 
Vi driver også å planlegger kjøkkenhagen og hva vi skal plante og så. 

Vi skal også fortsette litt med Mopp og Mikko. 

Ellers så har vi fått et barn til i gjengen vår. Truls begynte denne uken, og det var så utrolig koselig å se alle barna ta vel imot han. Han ble møtt med varme klemmer og masse oppmerksomhet.
Så, velkommen til oss Truls. 

 

Vi ser fram til en fin og deilig vår.

 

Hilsen oss i Førå`n