Vi berører flere av barnas måltider pr. dag de dagene barna er hos oss og mener det er viktig å gi barna mulighet til et daglig sunt kosthold. Dette gjør vi ved å servere to varme måltider, og tre måltider med grovt brød og forskjellig pålegg til lunsj i gardsukene. Fem eftasmåltider med frukt og grønnsaker. Det er et mål for oss å la barna smake på forskjellig mat og at de skal være deltagende i matlagingen for slik å få kunnskap om et variert og næringsrikt kosthold. Ungene får smake på mange ulike matvarer og retter. Vi har ikke så ofte "p-mat" - pølse, pizza, pannekaker og potetmos, men legger mye arbeid i å lage vanlige retter av fisk, kjøtt og vegetarretter.
Vi er restriktive med sukkerholdig mat, men ikke helt fanatiske. Vi har kakeservering på to familiearrangementer i året, og av og til en liten is på varme sommerdager. Vi bruker ikke saft unntatt til fest, og alle barna har hver sin flaske med vann på med seg i sekken.
Måltider:
Frokost: Mulighet til å spise medbrakt matpakke til frokost fra 0700 til 0745
Dugurd kl elleve: På gardsuker serverer vi varmmat to dager i uka og grovt brød med variert pålegg tre dager i uka. De får melk og/eller vann til. I naturukene har barna med matpakker, vi har gode tips til hva den bør inneholde så det er bare å spørre.
"Frukten":
I halv tre-tida er vi sultne igjen, og trenger litt å gå på til middagen hjemme. Vi serverer enten oppskåret frukt og grønnsaker, eller knekkebrød og biola.