Vi berører tre av barnas fem måltider pr. dag de dagene barna er hos oss og mener det er viktig å gi barna mulighet til et daglig sunt kosthold. Dette gjør vi ved å servere tre varme måltider til lunsj pr. uke, fem eftasmåltider med frukt og grønnsaker og to frokostmåltider. Det er et mål for oss å la barna smake på forskjellig mat og at de skal være deltagende i matlagingen for slik å få kunnskap om et variert og næringsrikt kosthold. Ungene får smake på mange ulike matvarer og retter. Vi har ikke så ofte "p-mat" - pølse, pizza, pannekaker og potetmos, men legger mye arbeid i å lage vanlige retter av fisk, kjøtt og vegetarretter.
Vi er restriktive med sukkerholdig mat, men ikke helt fanatiske. Vi har kakeservering på to familiearrangementer i året, og av og til en liten is på varme sommerdager. Vi bruker ikke saft unntatt til fest, og alle barna har hver sin flaske med vann på med seg i sekken.
Vi er så heldige å ha en mor i barnehagen som er ernæringsfysiolog, og hun hjelper oss med å sikre at kostholdet er bra. Henne bruker vi også som foredragsholder på temakvelder om barn og ernæring.
Måltider:
Frokost kl åtte:
Tre dager i uka spiser ungene medbrakt matpakke til frokost. De får melk, vann eller juice til. To dager i uka serveres frokost, brødmat eller havregryn og melk.
Dugurd kl elleve:
To dager i uka spiser ungene medbrakt matpakke til dugurds. De får melk og/eller vann til. Tre dager i uka serverer vi lunsj. En dag er det brødmåltid, havregrøt eller vegetarrett. En dag har vi varmrett basert på fisk, og dag varmrett basert på kjøtt.
"Frukten":
I halv tre-tida er vi sultne igjen, og trenger litt å gå på til middagen hjemme. Vi serverer enten oppskåret frukt og grønnsaker, eller knekkebrød og biola.