Månedsbrev Mai i Førå`n

Blomster små, gule og blå titter opp av marken nå. Vinker til barna lill, For de er så snill.

Da kan vi vel si at våren endelig er på plass. Vi har nå flere ganger kunne lagt igjen tunge og varme sko inne i skohylla og bare jogget rundt i deilige småsko. 

Vi har tilogmed kost oss ute i hele dager og dertil også nytt lunsj og fruktmåltid ute i vårsola. 

April har gitt oss noen varme dager og snøen har gradvis smeltet bort og sandkassa har kommet mer og mer frem. 
Noen syntes nok det var litt vemodig at snøen ble borte, for de valgte heller å grave i den lille snøen som var igjen enn i sandkassa. Forklaringen ligger nok i at det var det de har gjort den siste tiden - en kjent vane og rutine, samt at det var lettere en periode med votter og styre spaden i snøen.
Men nå begynner vi å få dreisen på å måke sand i bøtter og spann, og det er veldig morro å lage ting i sanda også. Hjelper jo også litt at vi har fått tilbake gripeevnen etter en lang stund med tykke votter. 
Nå om dagen testes sanda ut veldig. Det virker nesten som om de sammenligner den med snø. Det kastes, måkes og flyttes rundt både i trillebårer og i bøtter. 
Det merkes også at de har lettere for å bevege seg ute nå. Mye fordi det er litt lettere bekledning, samt at de har blitt mye sterkere. De klatrer opp og ned i klatreatativet og står oppe der og jodler og synger. 
Nine har også festet ett lite tau mellom to busker, hvor barna holder seg fast og husker i armene. 
Det er også mye aktivitet i sklia om dagen. Der er det veldig gøy å skli og det er også morro å sende sand og småbiler nedover der. Her får vi også øvd på å vente på tur og stå i kø. Samt la den som sitter å skal skli få bruke den tiden hen trenger for å skli ned. 

Vi har fått opp ny bok i ramma vår inne i Førå`n. "Mopp og Mikko elsker ting". Det var utrolig spennende for barna å få være med på å ta ut det som var der fra før. De hjalp til med å skru og ordne. 
Ungene er nå stadig borte å titter på de nye bildene. De peker og "forteller". 

I mai skal vi fortsette med å være ute, helst så mye som mulig. Vi kommer til å prioritere å være ute på formiddagene og nå regner vi også med at vi kan komme oss ut igjen etter soving også. 

Vi skal så litt forskjellig i kasser oppe i Førå`n og barna skal få så i hver sin melkekartong. 
Det blir også noen tusleturer ut på tunet og ned til stabburet for å se i drivhuset der nede. 

Det er nok muligens litt for varmt med voksiposene i vognene nå framover, så det er tid forå ta med en dyne til å ha i vognene. 

Vi vil også minne på at dere må smøre ungene med solkrem før de kommer i barnehagen på morgenen. Vi har som rutine å smøre de på nytt igjen da de står opp etter soving. 

 

Vi ser fram til glade og gode mai-dager med småturer og kos ute i herlig vår-vær. 

 

hilsen oss i Førå`n