Månedsbrev Februar Førå`n 2018

"Vi er små snømenner bomfallera! Snømenner, snømenner bomfallera!

Vi har virkelig storkost oss ute i hærlig snø denne måneden og vi har sett ut som noen snømenn innimellom. 
Vi har lagd snøengeler, lagd store hauger som vi har klatret på, lagd stier med snøskuffa som vi har tuslet flere runder i. 
Barna liker at vi voksne herjer med de ute og kaster snøballer høyt opp i lufta. Vi kan høre høye gledesrop da snøballene lander i bakken og går i tusen biter.
Noen, egentlig de fleste, har erfart at snø smaker veldig godt. Så nå er de rett ut i skapet og finner seg en spade hver, som de går rundt og graver litt med og småspiser litt med.
Vi har også, de dagene det har vært såpass mildt, prøvd å forme litt med snøen. Vi har lagd snømann, som fikk relativt kort levetid, da ungene syntes det var morsomst å grave på den med spaden for så å rive den ned. Det viktigste er jo ikke resultatet, men selve prossessen.
Barna har også brukt trillebårene og flyttet rundt på snøen og snøballer som vi voksne har produsert. 
Mange fornøyde barn med røde eplekinn som kommer sultne inn til lunsj etter en god time ute på formiddagene. Da er det godt å spise litt mat for så å finne vogna etterpå. 

Noen av barna ble med på et prosjekt som Marte, studenten, hadde som studieoppgave. Da fylte vi vann som var farget med konditorfarge i melkekartonger som vi så plasserte ut. Etter en kald natt hadde de fryst til is. Disse tok vi i bruk og alle barna fikk leke med de ute. De ble puttet i bøtter, trillebårer og de måtte selvfølgelig smakes på. 

Ellers så har vi malt litt med akvarell maling. Det ble virkelig fine kunstverk som vi har fått pyntet opp litt med rundt på veggene i Førå´n. 

Det er også mye fugleliv hos oss om dagen og vi passer på at de har mat. Det er iallefall veldig spennende å følge med på fuglene som flyr frem og tilbake og spiser av maten vi har hengt ut til dem. 

 

Den 6. februar skal vi markere samedagen i Kausvol. Vi skal synge litt og se på noen bilder.  Og kanskje vi skal prøve oss på Bæ,bæ lille lam på samisk? 

9. februar skal Låvebarna ha Kausvol OL. Vi har store planer om å være med og se på at de går fakkeltog og kanskje vi får se noen av de store barna i en eller annen aktivitet. Vi kan iallefall være en heiagjeng med flagg og hurrarop!

14. februar blir det pølsefest i Førå`n. Dette bruker vi i stedet for karneval for de minste. Vi har erfaring med at det ikke gir noen mening for de minste å kle seg ut. Derfor lager vi heller en fest hvor vi danser og koser oss på samme måte som vi ville gjort på karneval, bare at vi ikke kler oss ut. Da fyller vi opp Førå`n med ballonger og vi skal kose oss litt ekstra. 

Så håper vi bare februar blir like bra og snøfull som Januar har vært:) Vi håper på mye utetid og kanskje ett par dager med litt skikkelig med kuldegrader slik at vi kan fryse mer vann til is. 

 

Og til slutt vil vi informere om at den 21. mars, så skal vi arrangere påskefrokost. Dere foreldre er da invitert til å spise en lang og god frokost sammen med oss i Førå`n. Frokosten vil da være fra 08.00-09.30. Håper så mange som mulig har mulighet til å bli med. 

 

Hilsen oss i Førå`n