Mindre plast i barnehagen

Vi har laget bærenett til bruk i barnehagen. Et stort oransje bærenett som brukes til å frakte ekstra klær til og fra barnehagen. Alle har også fått et mindre hvitt bærenett med oransje hanker. Vi ønsker på denne måten å bidra til mindre bruk av plast i barnehagen.

Det er skrevet barnets navn på begge bærenettene, så vi ønsker at nettene blir brukt til å frakte klær til og fra barnehagen i hele barnets barnehagetid. 

Bruk det store nettet til større klær som ullgenser og dress og sko, og det minste til skittentøy hjem fra barnehagen og rent tøy tilbake i barnehagen. Dersom vi trenger å sende hjem tøy som er veldig skittent vil vi av hygieniske grunner fortsatt legge det i en plastpose. 

Sovenett
For de barna som sover i barnehagen brukes det minste nettet til å legge utstyret de skal sove i. Dette oppbevares i barnehagen og er til stor hjelp for oss når vi skal legge alle barna på løpende bånd. Skittentøy for de barna som sover i barnehagen sender vi hjem i små plastposer. 

Engangsservise
Vi har helt sluttet å bruke engangsservise og -bestikk av plast. Derfor ber vi foreldre ta med eget servise hjemmefra når vi har arrangementer i barnehagen som nissefest, sommerfest og 17.-maitrening. Dette sparer oss og jorden for masse søppel og unødvendig forbruk av plast.