Dyrene våre

Sauen Krøllfrid og lamunger

Krøllfrid kom til oss i 2009, som kopplam, fra Rendal. Hun ble veldig fort en del av barnehagen, og tror selv hun er en hund. Nå har hun blitt så stor at vi ikke kan ha henne løs sammen med de små barna, for hun løper dem ned. Men hun vil veldig gjerne være med å leke, og stortrives ute, særlig i akebakken. På våren 2012 fikk hun lamunger som vi følger med i utviklingen:)

Katter

Vi har to pusekatter på garden, en svart hunkatt som heter Smiley og hankatten Gråpus. De er populære innslag på tunet, men stikker fort når de har fått nok kos. Og begge er veldig glad i å være på kontoret i barnehagen, og der koser de seg på papirene våre.

Gjeiter

Mohairgeiter er koselige geiter som er inne i fjøset om vinteren og ute på Næstenhaugen i sommerhalvåret, sammen med Krøllfrid. Geitene heter Fjellrosa og Veslelotta.

Høner

Vi har hønebur både ved Låven og i Kvila. Vi klekker egg hvert år rundt påske, og det er kjempespennende. Slik har vi stadig påfyll av nye høner. Siden over 50 % av eggene blir haner, så vokser ikke besetningen så fort da. For hanene lever et nokså kort liv her på garden...

Kaniner

Vi har varierende antall kaniner i løpet av året, og de bor i fjøset. I vår- og sommerhalvåret flytter noen ut på tunet på Førå'n og noen til Kvila. Det er fint å ha kaniner å kose med.

Griser

I år har vi to griser i fjøset: Nasse og Nøff. Disse skal vi slakte til Jul og lage tradisjonell mat av til Julelunsjen i desember.